1. Politikai akarat a közbiztonság (belső biztonság) védelmének politikai ciklusoktól történő elválasztására – konszenzus egy hosszú távú rendészetpolitika megvalósítása mellett.
 
2. Törvényhozói stabilitás – egyértelmű és ritkán változó törvényi szabályozás. Jogi problémák jogi és nem politikai eszközökkel történő megoldása.
 
3. Stabil és fejlődő gazdaság, amely a megfelelő forrásokat biztosítja a rendészeti igazgatás egészének. Ebből adódóan a fejlődés tervezhető és nem kampányszerű vagyis a legdrágább és korlátozottan eredményes.
 
4. A rendészet a közigazgatás része, attól elválaszthatatlan. Vissza kell helyezni a valódi közegébe a rendészeti igazgatást, „civilesíteni” kell – ezáltal is erősíteni kötődését a polgári igazgatáshoz. A rendőr sajátos jogállású köztisztviselő.
 
5. Közösségi alapú rendőrségi modell megvalósítása. Oktatási rendszer átalakítása, alapképzésbe iktatni a közösségi rendőrségi modellt, mint filozófiát és működési módot. (Interakció a társadalommal és kölcsönösség a közbiztonság előállításában közreműködő partnerekkel.)
 
6. Társadalmi értékrend befolyásolása, ahol érték a jogkövetés és nem divatos norma a szabályszegés.
Szerző: Dr. Jármy Tibor  2010.10.04. 18:48 Szólj hozzá!

Címkék: korszerű rendészet modern rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://betortablak.blog.hu/api/trackback/id/tr232344705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása