Ma további hét rendőrt vett őrizetbe a megyei ügyészség Sátoraljaújhelyen, ahol két hete ugyanennyi fővel csökkent a helyi rend őrzőinek száma. Ellenük vesztegetés gyanúja miatt indult eljárás.

Néhány évvel ezelőtt, még a helyi bűnmegelőzési tanács elnökeként diszkréten, majd egyre intenzívebben hívtam fel a figyelmet a Rendőrkapitányság állománya között megbújó erkölcsi erózióra, noha a most őrzietbe vettek közül többen akkor még nem voltak állományban.

Sajnos a korrupció egyre nagyobb mértékben kitapintható, a gazdasági válság személyessé vált, ami azt jelenti, a személyes kockázati tényező növekszik azok esetében, akik olyan munkát végeznek, amelynél felmerülhet az illetéktelen anonimitás veszélye. Egy világhírű korrupciókutatót (Maurice Punch) idézve: nem az a baj, hogy a rendőrség bizonyos szolgálati ágai között felüti magát a korrupció, hanem ha nem teszünk ellene semmit. Bizonyos vagyok abban, hogy az országos rendőr-főkapitánynak, akit rendkívül nagyra becsülök - ma vérzik a szíve.

Szerző: Dr. Jármy Tibor  2010.09.23. 20:05 Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség korrupció sátoraljaújhely punch korrupt rendőrök

A bejegyzés trackback címe:

https://betortablak.blog.hu/api/trackback/id/tr112318697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása